Iksoi Design Studio. liker perex

 

V Indii je alkohol tabu, a tak dizajnéri lokálneho Iksoi štúdia  dali konzumácii alkoholu zelenú! Dokončili dizajnový projekt unikátného obchodu s  alkoholovou tématikou.  Projekt „B & W“ je situovaný  v indickom meste Ahmedabad. Funguje v podstate ako „zelená zóna “, kde je možné  kúpiť a piť alkohol, nakoľko je v krajine mnoho obmedzení týkajúcich sa  práve alkoholu  v dôsledku prísnych štátnych nariadení. Tieto predpisy sa vzťahujú nielen na konzumáciu alkoholu, ale aj na  výrobu a predaj. Zákony však ustanovujú, že návštevníci a turisti (cudzinci) môžu legálne nakupovať a konzumovať alkohol  práve v tomto obchode.

 

iksoi flase toptrendy

 

Z hľadiska dizajnu projekt B & W akoby zveličuje a priam ironicky nadsadzuje zmysel  alkoholu tým, že priestor je obsadený vysokými zobrazovacími zásobníkmi na likérové fľaše. Každá fľaša na stene má svoj veľký priestor a zároveň je aj objektom. Tým pádom je charakter priestoru monochromatický  a vytvára perfektný nákupný zážitok.

 

Iksoi Design Studio. liker toptrendy

 

Priestorovo je obchod rozdelený do dvoch častí. V prvej časti úradníci vydávajú povolenia na nákupy likérov a v druhej časti sú vystavené zaujímavým spôsobom fľaše s likérom. Jednotlivé rady s alkoholom pozdĺž steny sú vytvorené jednoduchým opakovaním jedného modulu skladujúceho sa z plechových prvkov. Celkovo návrh minimalizuje počet priestorových prvkov, aby sa zabránilo vytváraniu vizuálneho  zmätku.  Dizajn rešpektuje názov obchodu s čiernymi a bielymi farbami, ktoré zdôrazňujú modernistickú estetiku.Táto jedinečná koncepcia dáva príležitosť cudzincom  možnosť na nákup alkoholu vskutku zaujímavým spôsobom.

 

Foto: Vishal Mehta, Iksoi Design STudio